De verschillende motieven van Burlington sokken

De sokken van Burlington worden geproduceerd in Schotland en kenmerken zich door de aparte motieven. De sokken hebben allemaal verschillende driehoekmotieven die overeenkomen met de Schotse traditie. Schotten hechten zeer aan kledingstijl en willen daar ook iets mee uitstralen. Ze willen laten zien bij welke “clan” ze horen en dat doen ze door middel van hun kleding. Hiermee laten Schotten zien waar ze voor staan en wat hun familie-achtergrond is. Al van oudsher vind je deze traditie terug in Schotland. En ook Schotten die naar elders zijn vertrokken houden de traditie hoog door ook in hun nieuwe thuisland de Schotse klederdracht te blijven dragen. Daar horen vanzelfsprekend ook de typisch Schotse sokken bij.

 

Motieven verwijzen naar familietraditie

De motieven van de sokken van Burlington verwijzen naar eeuwenoude tradities binnen Schotse families. Je ziet aan de kleuren en de patronen bij welke familie iemand hoort. Vooral wanneer de sokken worden gedragen onder de traditionele kilt. Want ook de kilt is gemaakt van stof in een bepaald patroon dat laat zien bij welke eeuwenoude Schotse familie de drager hoort. De sokken passen daar dan perfect bij.

 

Iedere familie zijn eigen kleuren en patronen

De patronen van Schotse kilts en sokken zijn eeuwen geleden vastgelegd. Elk patroon hoort bij een bepaalde familie. Dit is al eeuwenlang het geval. Families herkennen elkaar aan de kleding die ze dragen. Ze weten dan ook meteen of het een bevriende of juist rivaliserende familie betreft. Huwelijken werden uiteraard alleen tussen  bevriende families gesloten, dus de mannen konden meteen al zien wanneer zij een vrouw op het oog hadden aan de mannelijke familieleden of dit wel of niet een goede keus zou zijn. Nu is die traditie er vanzelfsprekend niet zo zeer meer. Maar de families die hechten aan de Schotse tradities dragen nog steeds kleding en dus ook hun sokken in de “eigen” kleuren en patronen.