Burlington sokken uit Schotland

Schotse Burlington sokken
Schotse Burlington sokken

De Schotten staan bekend om hun goede smaak als het om kleding gaat. De kilt is natuurlijk wereldberoemd, een echte Schot draagt hem in elk seizoen zonder onderbroek. Maar mooie sokken moeten natuurlijk wel onder die kilt. Dat maakt het plaatje compleet. In Schotland hebben alle van oorsprong Schotse families hun eigen patroon, tartan heet dat,  en deze wordt voor veel dingen gebruikt. Kilts, truien, vlaggen, maar ook de sokken. De Burlington sokken zijn gemaakt met het Black Watch Tartan patroon. Dit typeert de Burlington sokken en zo onderscheiden ze zich van andere merken. Je ziet meteen aan het patroon wat je koopt. En jij niet alleen, alle Schotten en liefhebbers met een warm kloppend hart voor Schotland herkennen het patroon.

 

Sokken voor het hele gezin

Het bekende sokkenmerk Falke produceert de Burlington sokken. Ze zijn te koop voor het hele gezin. De sokken voor dames, heren en kinderen hebben elk hun eigen patroon. Burlington sokken worden gemaakt van wol voor de koude wintermaanden en katoen voor als de temperatuur buiten weer gaat stijgen. Je kunt Burlington sokken eenvoudig online kopen, ook in Nederland, daarvoor hoef je niet naar Schotland, hoewel het een prachtig land is om te bezoeken.

 

Schotse traditie

Schotten houden van traditie. Dat zie je terug in veel specifiek Schotse dingen. Hun whisky is wereldberoemd, de doedelzakmuziek klinkt nergens anders op bijna iedere straathoek en de bagpipe en drumbands met hip geklede cheerleaders zijn een bezienswaardigheid. Schotten zijn hoffelijk als de Engelsen, iedere vrouw is een sweetheart of een darling en alle zinnen die tegen een vrouw worden uitgesproken beginnen of eindigen met “love”. Ze bedoelen er niets verkeerds mee, je kunt als vrouw gewoon veilig over straat in Glasgow of Edinburgh. En als je dat doet, dan kom je regelmatig Schotten tegen in traditionele kleding, waarvan de sokken een onmiskenbaar deel uitmaken.