Geschiedenis

Door de Schotse ruit en de naam Burlington krijg je eigenlijk meteen het idee dat Burlington een Schots, of toch in ieder geval een Engels merk is. Niets is minder waar. De naam Burlington vindt zijn oorsprong in het plaatsje waar de sokken gemaakt werden; Burlington in North Carolina in de Verenigde Staten.

Met de komst van de spoorwegen rond 1850 werd hier door een aantal ondernemende burgers een dorp neergezet dat de komende 30 jaar gedefinieerd zou worden door de spoorwegen en alles daaromheen.  Toen de activiteiten rondom het spoor afnamen was het hard tijd voor nieuwe impulsen en de textielfabriekjes die opgezet waren, werden verder uitgebreid en trokken producenten van sokken en kousen aan. Het begin van de 20e eeuw luidde voor Burlington een nieuwe richting in. Het was nu het “kousen en sokken centrum van het Zuiden”.

In 1920 werd Burlington Mills opgericht, dat later verder zou gaan als Burlington Industries, om de lokale economie weer leven in te blazen. Burlington Industries zag in dat de markt voor katoen aan het afnemen was en zette in op rayon, een kunstmatige vezel, en werd daarmee een industriële gigant.

Het Amerikaanse Burlington Industries is de oervader van de Burlington sokken, sinds 2008 is Burlington onderdeel van het Duitse Falke, de grootste speler op de Europese sokken markt wat ervoor zorgt dat niet alleen de kwaliteit gewaarborgd is en blijft, maar ook continu verder verbeterd zal worden.

Burlington en Falke sokken
Burlington en Falke sokken