Schotse sokken voor iedereen binnen handbereik

Sinds de zeventiende eeuw is er een almaar groeiende wereldmarkt. Dit leidt ertoe dat je producten van over de hele wereld binnen handbereik hebt. Koffie uit Afrika, junkfood uit Amerika en elektronica uit China zijn geen uitzondering meer, maar behoren tot het alledaagse leven. Daarom zal het je niet verbazen dat sokken uit Schotland ook in Nederland goed verkrijgbaar zijn. Met name Burlington sokken zijn toonaangevend voor de Schotse sokkenindustrie. Deze sokken zijn van zeer hoge kwaliteit en door velen geliefd. Dat is natuurlijk niet zo gek als je weet dat Burlington sokken gemaakt worden van de beste wol en het beste katoen wat er verkrijgbaar is, terwijl de sokken wel betaalbaar zijn!

 

Schotse prints

Op Schotse sokken horen natuurlijk Schotse prints. Dat is precies wat Burlington sokken dan ook hebben. De herkenbare Schotse ruit is terug te vinden op de sokken. Uiteraard is dit motief uitgevoerd in vele kleuren, zodat de sokken bij elke outfit passen. Het is dus niet alleen maar rood met groen zoals bij kilts! Mocht je niet zo houden van de Schotse ruit, dan zijn er genoeg andere opties. Zo heeft Burlington ook sokken met streepjes en effen sokken in het assortiment.

 

Sokken in Schotland

In Schotland zijn sokken een belangrijk onderdeel van de traditionele klederdracht. Aangezien de Schotse kilt de benen maar tot de knie bedekt, kan het aardig koud worden. Daarom worden de sokken tot net onder de knie gedragen, zodat toch bijna het hele been bedekt is. Op die manier heeft de drager van de kilt geen last van de kou. De sokken zijn dus goed zichtbaar, en daarom een belangrijk onderdeel van de outfit. Burlington sokken zijn hier uitermate geschikt voor, omdat ze typisch Schots zijn. Ook hebben ze een isolerende werking en houden ze de benen dus goed warm.