De dresscode: welke sokken moet ik aan?

Je bent uitgenodigd voor een chique feest met een dresscode. Meestal is dit een net pak voor de man en een mooie avondjurk voor de vrouw. Bij iedere dresscode is het net iets anders. Dit geldt ook voor sokken. Zorg ervoor dat dat je er van top tot teen goed uitziet, en dat de juiste kleur sokken aan je voeten zitten.

Sokken om mee voor de dag te komen
Op een uitnodiging voor een groot, chique feest wordt vaak een dresscode vermeld en daar moet je je als gast natuurlijk aanhouden. De meeste dresscodes die gebruikt worden zijn van de klassieke soort. Burlington wilt natuurlijk dat jij er tot op je sokken aan toe goed uitziet, daarom helpen we jou graag een handje met de vraag: welke sokken moet ik aan bij deze dresscode?

Verschillende dresscodes
Er zijn verschillende soorten dresscodes. In dit artikel worden een aantal van de klassieke dresscodes besproken zodat jij weet waar je bij deze feesten aan toe bent. De eerste dresscode die op je uitnodiging kan staan is Tenue Ville. Dit is nette stadskleding voor overdag. Bij deze outfit hoort een stel donkere sokken, zoals donkerblauw of zwart. Bij de dresscode White Tie hoort avondkleding en de man is hierbij verplicht om zwarte sokken te dragen, net als bij de dresscode Black Tie. Zorg er bij andere dresscodes vooral voor dat de sokken bij het pak passen, dus geen witte sokken bij een zwart pak.

Kies voor Burlington
Burlington heeft sokken voor allerlei verschillende momenten. Geheid dat je bij Burlington een stel sokken vindt die bij de gelegenheid passen waarvoor jij ze moet hebben. Als een uitnodiging Black Tie aangeeft, horen daar zwarte sokken bij. Staat er Casual of Informeel op, kun je een beetje gek doen en kiezen voor een stel rode Burlington sokken met een leuk Schots printje. Speels, maar netjes, dat is waar Burlington-sokken voor staan.